REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky se olivami, rajčátky a nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce povařené a pak orestované zelené fazolky na jedné pánvi s nudlemi, sušenými rajčaty a černými olivami.


Ingredience:
200 gzelených fazolek
2 lžícesušených rajčat v oleji naložených
2 lžíceolivového oleje
1 lžícečerných oliv pokrájených na čtvrtky
2 lžičkysušeného česneku
1 baleníŠmakounovy Štíhlé nudle
200 mlsmetany na vaření nebo sojové smetany
špetka sušené bazalky
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Fazolky krátce povařeníme v osolené vodě a opečeme na oleji, přidáme Štíhlé nudle a lehce orestujeme, dokud nezezlátnou
2. Přidáme sušená rajčátka, smetanu, sušený česnek, špetku bazalky, sůl a pepř
3. Krátce povaříme, až se smetana z větší části vstřebá, a odstavíme
4. Nakonec přidáme olivy
5. Ihned podáváme.

Doporučení:

Olivy mají poměrně výraznou chuť, proto pokud je nemusíte, můžete je ve směsi zcela vynechat. Kdo má rád sýr, může jím směs na talíři posypat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy