REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fitness dýňové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dýňová sezóna je tady. Vyzkoušejte náš jednoduchý a přitom velmi chutný recept, který vám pomůže zlikvidovat přebytky z úrody.


Ingredience:
Ingredience pro 1 porci:
150 gdýně
60 gmozarelly light
60 grýže
30 gcibule
250 mlvývaru
3 mllibovolného zdravého oleje
himalájská sůl,
pepř

Postup:
  1. Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200 °C 30-35 minut
  2. Část upečené dýně si odložíme stranou, zbytek si rozmixujeme
  3. Na lžičce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, zalijeme vývarem, dáme pokličku a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu
  4. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu
  5. Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu, nastrouháme a vmícháme do rizota.
Doporučení:

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu www.ragefitness.cz  za skvělé ceny.

Poznámka:

Nutriční hodnoty: Nutriční hodnoty 1 porce: Energetická hodnota 504 kcal, bílkoviny 25 g, sacharidy 73 g, tuky 11 g, vláknina 5,5 g.

Autorka receptu: Míša Šislerová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy