REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolková pomazánka s hráškem a oříšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravá pomazánka plná vitamínů, skvělá servírovaná spolu s tmavým pečivem, ozdobená bylinkami. Je velice fotogenická, ale především moc a moc dobrá!


Ingredience:
200 gzelených čerstvých fazolek
1 hrneknasekané cibule
1/2 hrnkunasekaných vlašských ořechů
1 hrsthrášku (mražený nebo čerstvý)
15 mlrostlinného oleje
4 ksvejce uvařená natvrdo
petrželka
pepř
sůl

Postup:
  1. Fazolky povaříme krátce ve vodě (nebo v páře doměkka) cca 5 minut a necháme vychladnout.
  2. Cibuli orestujeme na pánvi na oleji dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo.
  3. Fazole, cibulku, vlašské ořechy a uvařená vejce rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem
  4. Podáváme s tmavým pečivem. Zdobíme bylinkami.
Doporučení:

Přidala jsem trochu mraženého hrášku. Výborná je pomazánka třeba jen z hrášku, když nejsou fazolky.

Poznámka:

Recept ze stránky: Co dnes vaří Iva?  Autorka textu a fotografie: Ivana Černá

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy