Jedna z variant přípravy chutných fazolí.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | fazolí |
60 g | másla nebo |
5 lžic | oleje |
3 ks | cibule |
citrónová šťáva | |
mletá sladká paprika | |
petrželka | |
sůl | |
citrón na ozdobu |
Postup:
1. Fazole přebereme, důkladně propláchneme vodou, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat
2. Asi po 3 hodinách je uvaříme doměkka ve vodě, ve které byly namočené
3. Těsně před koncem vaření je osolíme, potom je scedíme, necháme okapat, dáme na mísu, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou
4. Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou petrželku a 2-3 lžíce vařící vody, vše necháme přejít varem a nalijeme na fazole
5. Ozdobíme dílky citrónu.
– Fazole připravené s máslem podáváme teplé, připravené na oleji podáváme studené.