REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kjopolo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě nebo na ohni upečené lilky, nakrájené na drobno, promíchané s podrcenými ořechy, česnekem, olejem a octem. Podává se jako příloha k pečeni.


Ingredience:
6 kslilků
2 ksmenší palice česneku
1 hrstjader vlašských ořechů
5 lžicslunečnicového oleje
3 lžíceocta
sůl

Postup:

1. Lilky opečeme ve slupce v troubě nebo na ohni, horké je oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
2. V hmoždíři utlučeme ořechy a oloupaný česnek, hmotu smícháme se solí, olejem a octem
3. Směs v hmoždíři promícháme s nadrobno pokrájenými lilky, podáváme jako přílohu k pečeni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy