REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z pomeranče s banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce.


Ingredience:
500 gpomerančů
500 gbanánů
100 gcukru krystal
nebo
1 kgovoce
100 gcukru krystal

Postup:

1. Oloupané pomeranče a banány nakrájíme na menší kousky, zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
2. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
3. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky 4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy