REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dýně je stále oblíbenější surovinou, která si právem vysloužila místo v naší kuchyni. Pokud vás ale už omrzelo vařit pouze dýňovou polévku, zkuste vykouzlit tento džem z pečené dýně ochucený muškátovým oříškem.


Ingredience:
1 kgupečené dýně
2 gmuškátového oříšku
Želírovací cukr 2:1 Labeta
šťáva z 1 citronu
kůra z 1 citronu
vhodné zavařovací skleničky s víčky
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky, pečeme v troubě na pečicím papíru do zlatova (v horkovzdušné troubě na 170° C, v elektrické na 180° C)
  2. Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, muškátový oříšek, Želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme
  3. Směs za stálého míchaní přivedeme k varu, vaříme 3-5 minut
  4. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy