Palačinky z dýně, mouky, cukru a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, naplněné ochuceným tvarohem, ozdobené ovocem a šlehačkou.
Ingredience:
200 g | dýně |
150 g | hladké mouky |
80 ml | smetany |
50 ml | mléka |
2 ks | vejce |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
strouhaná kůra z 1/2 citronu | |
špetka kypřicího prášku | |
špetka mleté skořice | |
špetka soli | |
olej na smažení | |
Na náplň: | |
3 lžíce | malinového džemu |
2 lžíce | moučkového cukru |
1 lžíce | rozinek |
200 g | měkkého tvarohu |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | žloutku |
Na dohotovení: | |
1 lžička | skořicového cukru |
100 ml | smetany ke šlehání |
kousky pomeranče | |
kostičky dýně | |
maliny |
Postup:
1. Dýni oloupeme, zbavíme jader, dužinu nastrouháme do mísy na jemno, přidáme vejce, smetanu, mléko a dobře promícháme
2. Pak přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkový cukr, špetku mleté skořice i soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těstíčko, které necháme krátce odpočinout
3. Z připraveného těstíčka v pánvi na troše rozehřátého oleje postupně usmažíme tenké zlatavé palačinky
4. Tvaroh utřeme se žloutkem, moučkovým i vanilkovým cukrem a vmícháme rozinky
5. Palačinky potřeme malinovým džemem i připraveným tvarohovým krémem a přeložíme, poté ozdobíme ovocem, kopečkem ušlehané šlehačky a lehce posypeme skořicovým cukrem.