REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky z dýně, mouky, cukru a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, naplněné ochuceným tvarohem, ozdobené ovocem a šlehačkou.


Ingredience:
200 gdýně
150 ghladké mouky
80 mlsmetany
50 mlmléka
2 ksvejce
1 kssáčku vanilkového cukru
strouhaná kůra z 1/2 citronu
špetka kypřicího prášku
špetka mleté skořice
špetka soli
olej na smažení
Na náplň:
3 lžícemalinového džemu
2 lžícemoučkového cukru
1 lžícerozinek
200 gměkkého tvarohu
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksžloutku
Na dohotovení:
1 lžičkaskořicového cukru
100 mlsmetany ke šlehání
kousky pomeranče
kostičky dýně
maliny

Postup:

1. Dýni oloupeme, zbavíme jader, dužinu nastrouháme do mísy na jemno, přidáme vejce, smetanu, mléko a dobře promícháme
2. Pak přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkový cukr, špetku mleté skořice i soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těstíčko, které necháme krátce odpočinout
3. Z připraveného těstíčka v pánvi na troše rozehřátého oleje postupně usmažíme tenké zlatavé palačinky
4. Tvaroh utřeme se žloutkem, moučkovým i vanilkovým cukrem a vmícháme rozinky
5. Palačinky potřeme malinovým džemem i připraveným tvarohovým krémem a přeložíme, poté ozdobíme ovocem, kopečkem ušlehané šlehačky a lehce posypeme skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy