Zlatavé lívanečky z podušené dýně se skořicí, slazené agávovým sirupem. Voňavé po kokosu a vhodné i pro ty, kdo laktózu netolerují.
Ingredience:
300 g | dýně |
125 g | hladké mouky |
250 ml | jablečného džusu (vody) |
250 ml | Alpro Coconut Cuisine |
1 lžíce | agávového sirupu |
2 lžičky | prášku do pečiva |
1 lžička | skořice |
1/2 lžičky | jedlé sody |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Dýni nakrájíme na malé kousky a vaříme je doměkka ve vodě, nebo ve 250 ml jablečného džusu
2. Slijeme a rozmixujeme dýni dohladka
3. Do mísy dáme prosátou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici
4. Přidáme žloutky a agávový sirup
5. Nakonec přilijeme kokosovou alternativu smetany na vaření Alpro Coconut Cuisine, 200 ml vody, a směs důkladně promícháme
6. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do lívanečkového těsta
7. Přidáme ještě 6 lžic dýňového pyré
8. Lívanecky pečeme na pánvi dozlatova.
Podáváme pokapané agávovým sirupem, s kousky jablek a dýňovým pyré.
Poznámka:Zdroj: www.alpro.com/cz.