REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dýňové lívance připravené z dýňového pyré, polohrubé mouky, mléka a dalších surovin, usmažené na oleji na pánvi, servírované dochucené sladkým sirupem, ozdobené drobným ovocem.


Ingredience:
Více porcí:
200 gpolohrubé mouky
250 gdýňového pyré
60 grozpuštěného másla
300 mlmléka
2 lžícebílého jogurtu
2 lžícecukru
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkaskořice
3-4 ksvejce
olej na smažení lívanečků
špetka soli
Na servírování:
javorový sirup, sezónní nebo zmražené ovoce, šlehačka, zakysaná smetana ...

Postup:
  1. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, cukrem a skořicí
  2. Opatrně oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
  3. V druhé míse smícháme jogurt s dýňovým pyré, vaječnými žloutky, mlékem a rozpuštěným máslem
  4. Do sypké směsi zapracujeme tekutou část těsta, nakonec jemně zamícháme sníh z bílků
  5. Z připraveného těstíčka smažíme na dobře rozpáleném oleji nejlépe na nepřilnavé pánvi jednotlivé lívance
  6. Dýňové lívance servírujeme přelité javorovým sirupem, ozdobené drobným ovocem, šlahačkou nebo například zakysanou smetanou ….
Doporučení:

Dýňové pyré se dá i koupit v obchodech, ale je dost drahé. Recept na dýňové pyré najdete zde: Dýňové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy