REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená dýňová dužina, rozmixovaná na pyré vhodné jako náplň koláčů, do polévek …


Ingredience:
1 ksdýně
pečící papír
cedník
mixér

Postup:

1. Dýni napříč přepůlíme, vydlabeme semínka, obě půlky pak položíme rozříznutou částí na plech vyložený pečícím papírem
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí, tedy asi 1 hodinu
3. Upečenou dužinu necháme téměř úplně vychladnout, vydlabeme dužinu, tu dáme do mixéru a rozmixujeme ji úplně dohladka
4. Rozmixované pyré přendáme do cedníku a i s ním vložíme do vyšší mísy tak, aby se cedník nedotýkal dna, necháme přes noc v lednici odkapat
5. Odkapané pyré přendáme do nádoby s poklopem, v ledničce vydrží až dva dny, v mrazáku nejméně 2 měsíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy