REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené kysané zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené kysané zelí má sladkokyselou vůni a chuť, je nepatrně zahuštěné a měkké.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
40 gsádla
20 ghladké mouky
1 kscibule
1 lžičkamletého kmínu
cukr
sůl

Postup:

1. Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a za občasného zamíchání dusíme do poloměkka
2. Na rozpáleném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí
3. Za občasného promíchání dodusíme doměkka
4. Ke konci dušení zelí přisladíme a podle potřeby přisolíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži, k uzenému masu a k pečenému masuZelí můžeme připravit i bez zahuštění.

Poznámka:

Když je zelí moc kyselé propláchneme ho před dušením pod tekoucí vodou, ale zbavíme se tím však vitamínů a minerálů, které obsahuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy