Dušené kysané zelí má sladkokyselou vůni a chuť, je nepatrně zahuštěné a měkké.
Ingredience:
500 g | kysaného zelí |
40 g | sádla |
20 g | hladké mouky |
1 ks | cibule |
1 lžička | mletého kmínu |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a za občasného zamíchání dusíme do poloměkka
2. Na rozpáleném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí
3. Za občasného promíchání dodusíme doměkka
4. Ke konci dušení zelí přisladíme a podle potřeby přisolíme.
Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži, k uzenému masu a k pečenému masuZelí můžeme připravit i bez zahuštění.
Poznámka:Když je zelí moc kyselé propláchneme ho před dušením pod tekoucí vodou, ale zbavíme se tím však vitamínů a minerálů, které obsahuje.