REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže orestovaná na cibuli, zalitá horkou vodou a dušená do měkka.


Ingredience:
500 gvody
250 grýže
2 lžíceoleje
1 kscibule

Postup:

1. Rýži dobře propláchneme v teplé vodě (zbavíme ji tak nečistot, škrobu a proto nebude po uvaření lepkavá)
2. Na drobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme rýži a na mírném plameni ji za stálého míchání osmahneme, až zesklovatí
3. Rýži zalijeme horkou vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 20 minut)
4. Hotovou rýži zlehka načechráme vidličkou.

Doporučení:

Rýži vaříme ve větším kastrolu, aby mohla nabobtnat, rozložit se na tenčí vrstvu, aby spodní vrstva byla stejně měkká jako vrchní. Pro lepší chuť ji můžeme zalít teplým vývarem z kostí nebo zeleniny.

Poznámka:

Během vaření rýži nemícháme, rýže by se mohla připálit, protože mícháním se na dně usazuje škrob.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy