REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží pěna II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pěna připravená z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, vhodná jako náplň vaječných lodiček, vydlabaného ovoce, zeleniny apod., nebo touto pěnou můžeme ozdobit různé jednohubky či tousty.


Ingredience:
150 gdrůbeží paštiky
40 gmásla
4 ksžloutky z vajíček uvařených natvrdo
1 lžícebrandy nebo bílého vína nebo mléka
mletý pepř
sůl

Postup:

1.

Změklé máslo utřeme se solí a pepřem
2. Přidáme jemně rozetřenou paštiku, jemně nastrouhané žloutky a brandy (bílé víno nebo mléko), ušleháme v jemnou hladkou pěnu
3. Pěnou plníme například vaječné lodičky, vydlabaného ovoce, zeleninu apod, nebo pěnou můžeme ozdobit různé jednohubky či tousty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy