Pěna připravená z drůbeží paštiky, vaječných žloutků, brandy, bílého vína nebo mléka, másla a koření, vhodná jako náplň vaječných lodiček, vydlabaného ovoce, zeleniny apod., nebo touto pěnou můžeme ozdobit různé jednohubky či tousty.
Ingredience:
150 g | drůbeží paštiky |
40 g | másla |
4 ks | žloutky z vajíček uvařených natvrdo |
1 lžíce | brandy nebo bílého vína nebo mléka |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1.
Změklé máslo utřeme se solí a pepřem
2. Přidáme jemně rozetřenou paštiku, jemně nastrouhané žloutky a brandy (bílé víno nebo mléko), ušleháme v jemnou hladkou pěnu
3. Pěnou plníme například vaječné lodičky, vydlabaného ovoce, zeleninu apod, nebo pěnou můžeme ozdobit různé jednohubky či tousty.