Tento skvělý recept na úpravu uvařených hovězích drštěk pochází z francouzské kuchyně.
Ingredience:
750 g | uvařených hovězích drštek |
2 ks | kyselé okurky |
1 ks | bobkový list |
1 ks | cibule |
2 lžíce | rajského protlaku |
2 lžíce | dijonské hořčice |
3 dl | hovězího vývaru |
2 dl | bílého vína |
hladká mouka | |
tymián | |
máslo | |
cukr | |
pepř | |
sůl | |
petrželka na ozdobu |
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, připravíme jíšku.
- Jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme, necháme prohřát.
- Do vývaru přidáme nastrouhané okurky, dijonskou hořčici, rajský protlak, bílé víno, tymián, bobkový list, sůl, pepř, omáčku vaříme 15 minut, potom přecedíme přes sítko.
- Do hladké omáčky přidáme uvařené dršťky, prohřejeme, případně omáčku dochutíme, solí, pepřem, můžeme i přisladit.
- Hotový pokrm na talíři posypeme nakrájenou petrželkou, podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.