Recept ze staré kuchařky na klasickou drožďovou pomazánku vylepšenou ale předem namočenými sušenými houbami.
Ingredience:
120 g (3 kostky) | droždí |
50 g | sušených hub |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 dl | mléka |
1 lžíce | strouhanky |
nasekaná petrželka | |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
+ pečivo k podávání |
Postup:
- Sušené houby předem namočíme do mléka.
- Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekané houby, osolíme, okmínujeme, dusíme do měkka.
- Přidáme rozdrobené droždí, přilijeme trošku mléka, droždí necháme roztavit, mícháme, aby se droždí nepřipálilo.
- Nakonec pomazánku zahustíme vejci a strouhanku.
- Vychladnutou pomazánku mažeme na pečivo, posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme paprikou.
Text i foto: D. Marounek