Tuto pomazánku podáváme samozřejmě jen na tmavém pečivu, světlé patří mezi zakázané ingredience právě při cholesterolové dietě.
Ingredience:
250 g | měkkého nízkotučného tvarohu |
120 g | čerstvých hub (můžeme použít i 15 g sušené houby) |
50 g | taveného sýra (do 20 % tuku v sušině) |
40 g | rostlinného tuku |
zelená petrželka | |
vývar (voda) | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Houby očistíme, pokrájíme na větší kousky a povaříme v masovém, či zeleninovém vývaru s kmínem, vaříme tak 20 minut (sušené houby namočíme do vody a necháme 20 minut nabobtnat)
2. Připravené houby slijeme a necháme důkladně okapat
3. Do osoleného tvarohu utřeného s rostlinným tukem a taveným sýrem vmícháme okapané houby
4. Pomazánku zdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme na čerstvém tmavém pečivu.
Více informací o snížení tuků v krvi najdete zde: Dieta ke snížení hladiny tuků v krvi.