REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dortíčky z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polovina upečených koleček listového těsta potřené džemem, tvarohovým krémem a pokladené borůvkami, přikryté druhou polovinou koleček, nakonec ozdobené džemem a borůvkami.


Ingredience:
350 glistového těsta
200 gmalinového nebo višňového džemu
2 lžícerumu
borůvky
vejce na potření
Na krém:
1 lžičkavanilinového cukru
125 gměkkého tvarohu
125 gsmetany ke šlehání
100 gsýra Lučina
80 gpískového cukru

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něho kolečka
2. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, polovinu koleček potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dozlatova
3. Lučinu a tvaroh rozšleháme s pískovým i vanilinovým cukrem, pak zlehka vmícháme vychlazenou ušlehanou smetanu
4. Spodní kolečka potřeme džemem, poklademe borůvkami, potřeme tvarohovým krémem a přikryjeme vrchními kolečky a přizdobíme džemem a borůvkami
5. Zbylý džem promícháme s rumem, upravíme na talířky a poklademe dortíčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy