Polovina upečených koleček listového těsta potřené džemem, tvarohovým krémem a pokladené borůvkami, přikryté druhou polovinou koleček, nakonec ozdobené džemem a borůvkami.
Ingredience:
350 g | listového těsta |
200 g | malinového nebo višňového džemu |
2 lžíce | rumu |
borůvky | |
vejce na potření | |
Na krém: | |
1 lžička | vanilinového cukru |
125 g | měkkého tvarohu |
125 g | smetany ke šlehání |
100 g | sýra Lučina |
80 g | pískového cukru |
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něho kolečka
2. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, polovinu koleček potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dozlatova
3. Lučinu a tvaroh rozšleháme s pískovým i vanilinovým cukrem, pak zlehka vmícháme vychlazenou ušlehanou smetanu
4. Spodní kolečka potřeme džemem, poklademe borůvkami, potřeme tvarohovým krémem a přikryjeme vrchními kolečky a přizdobíme džemem a borůvkami
5. Zbylý džem promícháme s rumem, upravíme na talířky a poklademe dortíčky.