REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí vanilkový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pudink vyrobený ze smetany, vaječných žloutků, cukru vanilky a škrobu, po ztuhnutí ozdobený ovocem.


Ingredience:
0,5 lsmetany
1 lžíceškrobu
4 ksvaječné žloutky
1 ksvanilkového lusku
cukr dle chuti
ovoce na zdobení

Postup:

1. Asi 1 dcl smetany odlijeme stranou a zbytek dáme vařit s cukrem
2. Vanilkový lusk rozpůlíme a dužinu nožem seškrábneme
3. Do smetany v mističce přidáme žloutky, dužinu vanilky a škrob, zamícháme, směs pak nalijeme do horké smetany a za stálého míchání vaříme jen chvíli, do zhoustnutí hmoty
4. Sundáme ze zdroje tepla, nalijeme do formiček a necháme vychladit
5. Vychladlý pudink vyklopíme na talíř a ozdobíme.

Doporučení:

Hustotu můžete případně doladit mlékem, výsledek může být lehce ovlivněn i značkou škrobu, jakou použijete. Obecně ale platí že dáváme 50 g škrobu na 500 ml mléka.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy