Pudink vyrobený ze smetany, vaječných žloutků, cukru vanilky a škrobu, po ztuhnutí ozdobený ovocem.
Ingredience:
0,5 l | smetany |
1 lžíce | škrobu |
4 ks | vaječné žloutky |
1 ks | vanilkového lusku |
cukr dle chuti | |
ovoce na zdobení |
Postup:
1. Asi 1 dcl smetany odlijeme stranou a zbytek dáme vařit s cukrem
2. Vanilkový lusk rozpůlíme a dužinu nožem seškrábneme
3. Do smetany v mističce přidáme žloutky, dužinu vanilky a škrob, zamícháme, směs pak nalijeme do horké smetany a za stálého míchání vaříme jen chvíli, do zhoustnutí hmoty
4. Sundáme ze zdroje tepla, nalijeme do formiček a necháme vychladit
5. Vychladlý pudink vyklopíme na talíř a ozdobíme.
Hustotu můžete případně doladit mlékem, výsledek může být lehce ovlivněn i značkou škrobu, jakou použijete. Obecně ale platí že dáváme 50 g škrobu na 500 ml mléka.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Tereza Buranská