REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový pudink IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutného pudinku. Tentokrát s čokoládovou příchutí.


Ingredience:
100 ghořké čokolády
2 lžícepískového cukru
1 ksbalíček kakaového pudinkového prášku
500 mlmléka
čerstvé (kompotované) ovoce
šlehačka na zdobení
mandlové lupínky na zdobení

Postup:

1. Kakaový pudinkový prášek rozmícháme se 4 lžícemi mléka
2. Zbylé mléko, rozlámanou hořkou čokoládu a cukr zvolna přivedeme za občasného zamíchání k varu
3. Pak vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí
4. Nakonec pudink nalijeme do formiček a necháme ztuhnout
5. Pudink vyklopíme, ozdobíme ovocem, kopečkem šlehačky a mandlemi.

Doporučení:

Pokud vaříte pudink déle než je uvedeno v návodu výrobce, začne opět řídnoutPudink nalévejte do studené formy(vypláchnuté studenou vodou, nebo předchlazené v ledničce), pak lze dobře vyklopitPudinku bez škraloupu docílíme tak, že trochou cukru posypeme povrch pudinku okamžitě po uvaření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy