Jedna z variant přípravy chutného pudinku. Tentokrát s čokoládovou příchutí.
Ingredience:
100 g | hořké čokolády |
2 lžíce | pískového cukru |
1 ks | balíček kakaového pudinkového prášku |
500 ml | mléka |
čerstvé (kompotované) ovoce | |
šlehačka na zdobení | |
mandlové lupínky na zdobení |
Postup:
1. Kakaový pudinkový prášek rozmícháme se 4 lžícemi mléka
2. Zbylé mléko, rozlámanou hořkou čokoládu a cukr zvolna přivedeme za občasného zamíchání k varu
3. Pak vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí
4. Nakonec pudink nalijeme do formiček a necháme ztuhnout
5. Pudink vyklopíme, ozdobíme ovocem, kopečkem šlehačky a mandlemi.
Pokud vaříte pudink déle než je uvedeno v návodu výrobce, začne opět řídnoutPudink nalévejte do studené formy(vypláchnuté studenou vodou, nebo předchlazené v ledničce), pak lze dobře vyklopitPudinku bez škraloupu docílíme tak, že trochou cukru posypeme povrch pudinku okamžitě po uvaření.