REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí salko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle tohoto receptu vyrobené domácí salko je chuťově téměř k nerozeznání od klasického kupovaného salka.


Ingredience:
600 mlplnotučného mléka
200 gmoučkového cukru
40 gmásla
hrnec s velkým dnem, vhodná sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Mléko pokojové teploty nalijeme do hrnce, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu, snížíme teplotu zdroje, vaříme cca 25 minut, po celou dobu vaření mícháme
  2. I když se vám bude zdát, že není mléko dost husté, po 25 minutách sundejte hrnec ze zdroje tepla, přelijte do vhodné nádoby, jakmile začne chládnout, salko ještě zhoustne a bude mít tu správnou konzistenci!
  3. Prochladlé buď ihned použijeme, nebo dobře uzavřené skladujeme v lednici.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy