REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládovo-oříškový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký krém vhodný na potření pečiva, skvělá sladká svačinka. Další z receptů Ládi Hrušky.


Ingredience:
200 gmléčné čokolády
100 glískových oříšků
1 plechovkaslazeného zahuštěného mléka
4 lžícemedu
špetka soli

Postup:

1. Oříšky opražíme jen tak, na sucho, na plechu v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 13 minut, jen mírně zchladlé promneme v utěrce, zbavíme je tak slupek
2. Ještě teplé oříšky nasypeme do mixéru a rozmixujeme je na kaši
3. Mléko, čokoládu, med a špetku soli dáme do menšího hrnce, vložíme do hrnce s vroucí vodou a necháme rozpustit
4. Rozpuštěný med s čokoládou a mlékem mícháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou hmotu
5. Nakonec do hmoty přidáme rozmixované oříšky a ještě jednou všechno promixujeme dohladka, abychom v oříškovém krému neměli hrudky.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy