REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí lahodný kečup podle Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kečup z rajčat, jablek a dalších ingrediencí podle reportéra Ládi Hrušky z TV Nova.


Ingredience:
11 kszralých rajčat
5 ksjablek
3 ksvelké cibule
4 kshřebíčky
1 ksbobkový list
1 lžícesoli
1/4 lžičkyskořice
1 hrnekcukru
1/2 hrnkuocta

Postup:

1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a rovněž nakrájíme
2. Všechny ingredience i s kořením dáme do velkého hrnce a dáme vařit na cca 1 hodinu a 45 minut, pak směs rozmixujeme na kaši a ještě asi 15 minut povaříme
3. Kečup nakonec přecedíme, plníme do sklenic vypraných ve vařící vodě, nebo v troubě sterilovaných, dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Doporučení:

Kečup můžeme i sterilovat, tak 30 minut při 90 °C.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy