REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kokosové laskonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Laskonky patří mezi naše nejoblíbenější zákusky připravené ze sněhového těsta.


Ingredience:
Na sněhové těsto:
165 gkrystalového cukru
85 gjemně umletého kokosu
50 gmoučkového cukru
3 ksvaječné bílky
Ostatní:
žloutkový máslový krém na slepení laskonek
papír na pečení pomazaný tukem
platová šablona na laskonky
vodní lázeň

Postup:

1. Bílky s krystalovým cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuhé pěny (šlehání trvá poměrně dlouho, na konci šlehání by měla bílková pěna být hustá tak, aby dělala špičky)
2. Do takto vyšlehané hmoty jemně vmícháme moučkový cukr a kokos
3. Sněhovou hmotu nanášíme přes laskonkovou šablonu na vymazaný pečící papír, pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi tak 15-20 minut (pečení je potřeba ohlídat, aby nám výsledné laskonky nezhnědly nebo naopak nebyly moc nedopečené!)
4. Upečené a vychladlé laskonky slepujeme k sobě vždy po dvou žloutkovým krémem.

Doporučení:

Recept na žloutkový krém najdete zde: Žloutkový krém máslový.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy