REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí perník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčný perník potažený cukrovou polevou.


Ingredience:
220 ghladké mouky
160 gcukru moučka
150 gvody
20 gmargarínu (umělé máslo)
12 glískových jader
2 gmletého badyánu
2 gkypřicího prášku
1 ksvejce

Postup:

1. Po prosetí mouky promícháme kypřicí prášek s moukou,
1/
2 dávky cukru,vejcem, rozpuštěným tukem, mletým badyánem
2. Vhodíme strouhaná lísková jádra a zalijeme 4/
5 dávky vody
3. Těsto důkladně propracujeme
4. Z těsta vyválíme tlustší plát asi 2 cm vysoký a upečeme jej na plechu v troubě
5. Vychladlý perník tence potáhneme cukrovou polevou
6. Polevu připravíme smícháním zbytku, tedy 1/
5 vody se zbylou polovinou dávky cukru, po ztuhnutí polevy perník nakrájíme.

Doporučení:

Při servírování můžeme kousky perníku dozdobit šlehačkou.

Poznámka:

Perník uchovávejte v sáčku, nebo uzavíratelné dóze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy