REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí donuty s čokoládovou a jahodovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravila Martina Schmidtova z blogu „tinajedoma.“ Vyzkoušejte chutné donuty podle jejího receptu, určitě se vám povedou a budou všem moc a moc chutnat!


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
70 gmoučkového cukru
30 gmásla
60 mljogurtu
60 mlmléka
1 lžičkaprášku do pečiva
1,5 lžičkyvanilkové esence
1/4 lžičkymuškátového oříšku
1 ksvejce
máslo na vytření formy
forma na donuty
Poleva:
1 hrstjahod
100 gčokolády
4 lžíce + 4 lžícepráškového cukru
1,5 dclmléka
Ostatní:
cukrářské zdobení

Postup:
  1. Za pomocí šlehače smícháme v misce všechny suché ingredience a postupně přidáváme ingredience tekuté, míchejte, dokud vám nevznikne jednolitá hladká konzistence
  2. Hotovým těstem naplňte sáček na cukroví a pomocí jeho vytvořte úhledné kroužky podle prohloubení ve formě na donuty, pro zvýraznění chuti vytřeme formu máslem, donuty tak budou mít jemnější chuť
  3. Pečte ve vyhřáté troubě na 180° cca 25 minut
  4. Po vytáhnutí z trouby nechejte chvilku vychladnout a ozdobte podle chuti
  5. Pokud si chcete donuty ozdobit jahodovou polevou, rozmixujte jahody s cukrem tak, aby vám vznikla hladká tekutá poleva
  6. Na čokoládovou polevu rozehřejte mléko. Až začne vřít, vypněte sporák, vložte čokoládu a cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí a nevznikne hladká poleva
  7. Potom už stačí namáčet donuty v připravených polevách a ozdobit podle fantazie různými druhy posypků.
Poznámka:

Recept připravila Martina Schmidtova z blogu „tinajedoma.“ Víc receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy