REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí donuty s čokoládovou a jahodovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravila Martina Schmidtova z blogu „tinajedoma.“ Vyzkoušejte chutné donuty podle jejího receptu, určitě se vám povedou a budou všem moc a moc chutnat!


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
70 gmoučkového cukru
30 gmásla
60 mljogurtu
60 mlmléka
1 lžičkaprášku do pečiva
1,5 lžičkyvanilkové esence
1/4 lžičkymuškátového oříšku
1 ksvejce
máslo na vytření formy
forma na donuty
Poleva:
1 hrstjahod
100 gčokolády
4 lžíce + 4 lžícepráškového cukru
1,5 dclmléka
Ostatní:
cukrářské zdobení

Postup:
  1. Za pomocí šlehače smícháme v misce všechny suché ingredience a postupně přidáváme ingredience tekuté, míchejte, dokud vám nevznikne jednolitá hladká konzistence
  2. Hotovým těstem naplňte sáček na cukroví a pomocí jeho vytvořte úhledné kroužky podle prohloubení ve formě na donuty, pro zvýraznění chuti vytřeme formu máslem, donuty tak budou mít jemnější chuť
  3. Pečte ve vyhřáté troubě na 180° cca 25 minut
  4. Po vytáhnutí z trouby nechejte chvilku vychladnout a ozdobte podle chuti
  5. Pokud si chcete donuty ozdobit jahodovou polevou, rozmixujte jahody s cukrem tak, aby vám vznikla hladká tekutá poleva
  6. Na čokoládovou polevu rozehřejte mléko. Až začne vřít, vypněte sporák, vložte čokoládu a cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí a nevznikne hladká poleva
  7. Potom už stačí namáčet donuty v připravených polevách a ozdobit podle fantazie různými druhy posypků.
Poznámka:

Recept připravila Martina Schmidtova z blogu „tinajedoma.“ Víc receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy