REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí buchty s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečené buchty z kynutého těsta, naplněné povidly ochucenými rumem.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
100 gmásla
60 gmoučkového cukru + na posypání
30 gdroždí
3 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
200 mlmléka
1 lžičkastrouhané citronové kůry
rozpuštěné máslo na potření
sůl
Na náplň:
1 lžičkamleté skořice
300 gpovidel
20 mlrumu

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic polohrubé mouky a 100 ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek
2. Do mísy dáme zbylou prosátou polohrubou mouku i moučkovým cukr, přidáme sůl, vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko, vykynutý kvásek, vše zlehka promícháme, přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout
3. Na náplň povidla promícháme s rumem a mletou skořicí
4. Vykynuté těsto zlehka propracujeme, rozválíme na silnější plát, který rozkrájíme asi na 24 kousků, každý pak naplníme lžící povidel a vytvarujeme buchty
5. Buchty naskládáme do pekáčku spojem dolů, ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, necháme na teplém místě ještě 15 minut kynout, potom je vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 25 minut)
6. Buchty necháme krátce po upečení vychladnout v pekáčku, pak je vyndáme a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy