REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kečup sladký

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta přípravy domácího kečupu z rajčat, paprik, cibule, cukru, octa a koření. Podle tohoto receptu vám po sterilaci vydrží kečup velmi dlouho.


Ingredience:
2 kgrajčat
250 gjablek
250 gcibule
200 gcukru
2 lžícesoli
1 lžícesladké papriky
2 dclocta
16 kskuliček černého pepře
2 kspaprikových lusků
2 ksbobkové listy

Postup:

1. Omytá a okapaná rajčata pokrájíme na kostičky
2. Omyté papriky a jablka zbavíme jadřinců a také je nakrájíme na malé kostky
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, všechny připravené ingredience dáme do hrnce
4. Přidáme sůl, ocet i koření a necháme 2 hodiny dusit, občas hmotu promícháme
5. Ke konci přisypeme cukr, necháme ho rozpustit, pak směs sundáme ze zdroje tepla a necháme mírně vychladnout
6. Hmotu rozmixujeme, pak ještě propasírujeme přes sítko a dáme do skleniček s uzávěrem
7. Důkladně zavíčkované sklenice s kečupem zavařujeme asi 10 minut při teplotě 80 °C.

Doporučení:

Tento sladký, nepálivý kečup lze samozřejmě přidáním chilli a pálivé papriky změnit na ostrý a pikantní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy