REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kečup II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníte třeba i během zimy.


Ingredience:
1 kgrajčat
70 gcukru
2 ksjablka
1 ksvětší cibule
60 mljablečného octa
60 mlvody
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček pepře
5 kshřebíčků
3 ksbobkové listy
1 lžičkasoli
špetka skořice

Postup:
  1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno, vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření
  2. Vařte na mírném stupni asi 1 hodinu a občas směs promíchejte
  3. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření
  4. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte
  5. Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou, poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
Poznámka:

Recept k článku: Rajčata – na co si dát pozor při jejich nákupu a další záludnosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy