REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí čerstvý sýr se sladkou a kysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Za pět minut připravený lahodný krémový sýr ze sladké a kysané smetany. Lehce osolený, přes noc uložený v lednici.


Ingredience:
800 gtučné kysané
250 gsmetany ke šlehání
1 lžičkasoli (rovná)
A dále:
tenká utěrka nebo fáčovina
poklička nebo talíř
miska
sítko

Postup:

1. V hlubší misce si vidličkou rozšleháme kysanou smetanu
2. Přidáme sladkou smetanu, osolíme
3. Znovu pečlivě promícháme
4. Utěrku namočíme a vyždímáme
5. Rozložíme ji do sítka, aby okraje látky přečnívaly
6. Pod sítkou položíme misku a na utěrku nalijeme smetanovou směs
7. Cípy přehneme do středu, přikryjeme utěrkou
8. Syrovátku necháme odkapat v lednici 18-24 hodin; čím déle, tím bude sýr hustší.

Doporučení:

Hotový sýr můžeme ochutit sekanou šunkou, naloženým drceným pepřem, pažitkou, petrželkou…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy