REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dijonské kuřecí řízečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí řízky potřené česnekem a dijonskou hořčicí, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 kskuřecích stehen
2 ksstroužků česneku
1 ksvejce
50 mldijonské hořčice
hladká mouka podle potřeby
strouhanka podle potřeby
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí stehna vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme oloupanými, prolisovanými stroužky česneku i francouzskou hořčicí a necháme alespoň jednu hodinu v chladu odležet
2. Pak každý řízek poprášíme hladkou moukou, obalíme v rozšlehaném vajíčku, strouhance a zvolna smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
3. Usmažené řízky dáme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk a servírujeme s různě upravenými bramborami.

Doporučení:

Výborné jsou řízečky i z králičího masa.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy