REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Demikát – brynzová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Demikát je slovenská brynzová polévka. Používá se jako základ voda ve které se vařily halušky tzv. haluškovica.


Ingredience:
1,5 lvody z halušek
100 mlsladké smetany
150 gbrynzy
2 kskrajíce chleba
2 kscibule
1 lžičkasladké papriky
petrželka
sádlo
kmín
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a vložíme ji do haluškovice
2. Osolíme, přidáme kmín a papriku, vaříme doměkka 3. Brynzu rozkvedláme se smetanou, přidáme trochu vývaru, vlijeme do polévky a důkladně rozmícháme
4. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle opečeme
5. Polévku nalijeme do talířů, přidáme kostičky opečeného chleba, posypeme petrželkou a podáváme.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy