REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní studená omáčka načervenalé barvy.


Ingredience:
Na 0,5 kg omáčky:
375 gmajonézy (základní)
50 gmléka
35 gkečupu
15 gčerveného vína
15 grajčatového protlaku
10 gsterilovaných feferonek
5 gcukru
5 gsoli dle chuti

Postup:

1. Majonézu promícháme s mlékem a červeným vínem
2. Přidáme kečup a rajčatový protlak
3. Odstopkujeme feferonky a nasekáme je na drobné kousky
4. Feferonky přimícháme do majonézy a dochutíme ji cukrem a solí
5. Vše spolu dobře prošleháme.

Doporučení:

Výborná ke grilovaným masům. Asi 10 g na jemno nasekané cibule přidá omáčce na pestrosti chutí.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy