REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelská omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostrá omáčka vhodná ke grilovaným pokrmům.


Ingredience:
125 gmajolky
6 lžickečupu
2 lžícesójové omáčky
2 lžícečerveného vinného octa
2 lžícemedu
1 lžícesladké papriky
2 ksstroužky česneku
2 kschilli papričky
špetka cayenského pepře
čerstvě umletý černý pepř

Postup:

1. Kečup promícháme se sójovou omáčkou, octem a medem
2. Přidáme oba pepře a mletou papriku, vše důkladně promícháme
3. Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme a špičkou nože odstraníme jadérka, pak papričky nesekáme nadrobno
4. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme ho do omáčky i s nasekanou papričkou
5. Nakonec vmícháme majolku a omáčku ještě případně dochutíme kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy