REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská švestková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborná omáčka na přelití grilovaných nebo pečených mas.


Ingredience:
2,5 dlkuřecího vývaru
1/2 kscibule
3 lžícešvestkových povidel
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkahnědého cukru
1/2 lžičkykajenského pepře

Postup:

1. V hrnci svaříme švestková povidla, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, kuřecí vývar, sójovou omáčku, hnědý cukr a kajenský pepř
2. Vše rozmixujeme na hladkou a hodně hustou omáčku, je-li příliš řídká, ještě ji krátce povaříme, aby se odpařila tekutina
3. Omáčku nalijeme do misek nebo šálků a podáváme k masu, aby si každý mohl maso omáčkou podle chuti přelít.

Doporučení:

Švestková povidla můžeme nahradit stejným množstvím vypeckovaných sušených švestek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy