Výborná omáčka na přelití grilovaných nebo pečených mas.
Ingredience:
2,5 dl | kuřecího vývaru |
1/2 ks | cibule |
3 lžíce | švestkových povidel |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | hnědého cukru |
1/2 lžičky | kajenského pepře |
Postup:
1. V hrnci svaříme švestková povidla, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, kuřecí vývar, sójovou omáčku, hnědý cukr a kajenský pepř
2. Vše rozmixujeme na hladkou a hodně hustou omáčku, je-li příliš řídká, ještě ji krátce povaříme, aby se odpařila tekutina
3. Omáčku nalijeme do misek nebo šálků a podáváme k masu, aby si každý mohl maso omáčkou podle chuti přelít.
Švestková povidla můžeme nahradit stejným množstvím vypeckovaných sušených švestek.