REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukrářská bublanina s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená bublanina z mouky, vajec, cukr, lískových oříšků, jablek a rozinek, servírovaná posypaná mandlemi.


Ingredience:
120 gmoučkového cukru
100 gpolohrubé mouky
50 glískových oříšků
4 ksvětších jablek
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
nastrouhaná citronová kůra
tuk a strouhanka na formu
mandle
rozinky

Postup:

1. Žloutky utřeme do pěny s moučkovým cukrem, přidáme trochu na jemno nastrouhané citronové kůry a na hrubo nasekané lískové oříšky
2. Pak postupně vmícháme střídavě polohrubou mouku s tuhým sněhem z bílků
3. Do tukem vymazané a strouhankou vysypané hlubší koláčové formy rozetřeme polovinu těsta, na něj rozložíme očištěná, na plátky nakrájená jablka, omyté rozinky a poprášíme vanilkovým cukrem
4. Překryjeme zbývajícím těstem, na povrch ještě rozhodíme na tenké plátky nasekané mandle, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy