REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketový perník s ořechy a čokopolevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný perník upečený ze směsi z nastrouhané cukety, polohrubé mouky, mléka, ořechů a dalších surovin, servírovaný rozkájený na jednotlivé řezy přelité čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na těsto:
3 hrnkypolohrubé mouky
2 hrnkynahrubo nastrouhané cukety
1 hrnekkrupicového cukru
1 hrnekmléka
1/2 hrnkurostlinného oleje
1 sáčekprášek do perníku
1 sáčekvanilkový cukr
2 lžícepovidel
2 lžícekakaa
2 lžičkysody
1/2 lžičkyskořice
2 ksvejce
špetku soli
Ostatní:
papír na pečení
čokoládová poleva

Postup:
  1. Ve větší míse smícháme nejdříve suché suroviny, pak nalijeme mléko a olej, přidáme vejce a povidla, vše vyšleháme pomocí robotu
  2. Na závěr vmícháme i nastrouhanou cuketovou dužinu, těsto nalijeme do vyššího plechu, který jsme před tím vyložili pečícím papírem
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut
  4. Na hotový, prochladlý perník rozprostřeme rozpuštěnou čokoládovou polevu
  5. Po ztuhnutí polevy perník rozkrájíme na jednotlivé řezy.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy