Způsobů, jak zpracovat cuketu, je více. Vedle čerstvě syrové cukety v osvěžujícím zeleninovém salátku se hojně využívá v tepelně zpracované kuchyni jako bramboráčky nebo placky mnoha podob. Jednu takovou podobu jsme si pro vás připravili i my. Naši věrní fanoušci už jistě tuší, co přijde.
Ingredience:
Rozpis na cca 20 placiček: | |
1 ks | větší cuketa |
1 ks | větší mrkev |
1 ks | blok tofu |
1/2 sklenice | sklenice kimchi Beavia (dříve I love Hummus) |
2 ks | stroužky česneku |
1/2 hrnku | namočených vloček |
1/2 hrnku | čočkové mouky (nemusí být čočková) |
strouhaný sýr (VioLife) | |
mletá červená paprika | |
medvědí česnek | |
oregano | |
bazalka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Vše co jde nastrouhat, nastrouháme. Vše co jde sesypat, sesypeme do misky a promícháme.
- Nastrouhanou cuketu, mrkev, tofu, česnek a namočené vločky zasypeme směsí mouky a koření. Promícháme a přidáme najemno pokrájené zcezené kimchi a sýr. Doporučujeme veganský sýr VioLife, který má jemnou chuť a krémovou strukturu při vyšších teplotách. Po vychladnutí z něj není guma, jako je tomu u obyčejných druhů živočišných sýrů.
- Všechno ještě jednou promícháme a tvoříme placičky na olejem potřený pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a necháme cca 30 minut.
- Jakmile nám povrch placiček zezlátne, placky vytáhneme a podáváme s čímkoliv – zeleninový salát, bramborová kaše nebo pečené brambory.
Kimchi můžete koupit například zde: beavia.com, nebo si kimchi vyrobit doma například podle tohoto receptu: Kimči (Kimchi)
Poznámka:Recept k článku: Grilování pro zdraví