Další z variant na oblíbené placky z cukety s přidáním ovesných vloček a dalších surovin. Recept vhodný pro vegetariány, ale chutnat budou určitě i masožravcům. Cuketové placičky podáváme teplé, ale chutné jsou i studené.
Ingredience:
500 g | cukety |
100 g | ovesných vloček |
1 dl | mléka |
1 ks | vejce |
1 lžíce | škrobové moučky (solamyl) |
hladká mouka | |
drcený pepř | |
olivový olej | |
Podravka | |
kurkuma | |
sůl |
Postup:
- Polovinu dávky cukety nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno, promícháme, osolíme, necháme pustit vodu.
- Vodu slijeme, přidáme předem namočené ovesné vločky v mléku, rozklepnuté vejce, také solamyl, promícháme, je-li těstíčko řídké, přidáme hladkou mouku.
- Těstíčko ochutíme Podravkou, drceným pepřem, přibarvíme kurkumou, osolíme.
- Plech vyložíme pečícím papírem, potřeme olivovým olejem.
- Lžíci rozprostřeme těstíčko na plech, upravíme do tvaru placičky. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme, podle výkonu trouby, až začnou placičky na okraji hnědnout a povrchu zlátnout. Podáváme teplé, chutné jsou i studené.
Text i foto: D. M.