REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkový salát s grilovanou zeleninou a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená čočka promíchaná se zeleninou ugrilovanou v troubě, salát dochucený bylinkami, cibulí, octem, olivovým olejem, pepřem a solí.


Ingredience:
2 hrníčkyčočky
20 kscherry rajčátek
2 ksjarní cibulky
1 ksžluté papriky
1 ksmenší cukety
1 kscibule
1/2 kslilku
1 hrstbylinek dle vlastního výběru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícevinného octa
koření na grilovanou zeleninu
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Začneme přípravou čočky; čočku nejlépe den předem namočíme, pak ji uvaříme doměkka, tedy asi 15-20 minut, jen tak, aby byla měkká, ale aby se zároveň nerozpadala
2. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme, aby se zbavil hořkosti, po 30 minutách ho důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou
3. Lilek, papriku zbavenou jadřince a oloupanou cuketu nakrájíme na kostičky, přidáme cherry rajčátka, vše vložíme do pekáčku, zastříkneme olivovým olejem, posypeme kořením, osolíme a dáme na cca 20 minut grilovat do trouby, v polovině přípravy zeleninu podlijeme troškou vody, aby se vytvořil výpek
4. Uvařenou čočku slijeme, po vychladnutí k ní přidáme grilovanou zeleninu i s výpekem, doplníme sekanými bylinkami, jarní cibulkou i cibulí, ochutíme octem, olivovým olejem a pepřem, dle chuti dosolíme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka: Barbora Jollinka Charvátová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy