REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkový salát s paprikou a vlašskými ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařené čočky, cibule, červené masité papriky, lístků rukoly a polníčku a vlašských ořechů, ochucený zálivkou připravenou z olivového oleje, cukru, soli, pepře a trochy vody.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250 gčervená čočka Menu Gold
85 gpapriky červené
50 gcibule
35 gvlašských ořechů
5 gzeleninový vývar Menu Gold
1 hrstpolníčku a rukoly
1 lžičkavinného octa
2 mlolivového oleje
4-6 kscherry rajčátka
cukr dle chuti
voda
pepř
sůl
snítky rozmarýnu na ozdobu

Postup:

1. Přebranou čočku uvaříme ve vývaru doměkka
2. Ještě teplou ji dáme do misky, vmícháme olej, cibulku a nadrobno nakrájenou červenou papriku
3. Na zálivku vyšleháme ocet, cukr, sůl, pepř s trochou vody a vmícháme do čočky
4. Nakonec přidáme opražené vlašské ořechy, cherry rajčátka a listy rukoly a polníčku, necháme vychladnout
5. Salát ozdobíme kouskem rozmarýnu a můžeme podávat.

Doporučení:

Vyzkoušejte červenou čočku Menu Gold v netradičním receptu. Červená čočka má oproti hnědé mnoho výhod. Pro naše tělo je lépe stravitelnější, méně nadýmá a vzhledem k tomu, že je také o něco menší, i její doba přípravy je kratší. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákninu, fosfor, vitamin B6, selen anebo zinek.Jak správně uvařit čočku:1. Čočku přebereme, opereme a namočíme asi na 3-4 hodiny do studené (neosolené!) vody2. Potom ji v téže vodě (můžeme přidat vývar) vaříme pod pokličkou do měkka což trvá cca 20 minut (voda musí sahat po okraj čočky).

Poznámka:

Zdroj: Lafood.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy