REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnový salát s celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z cizrny, cibule, papriky, celeru a fenyklu, podávaný zalitý ochucenou salátovou zálivkou.


Ingredience:
400 gkonzervované cizrny (nebo vařené)
4 řapíkyřapíkatého celeru
1 ksvětší bulvy sladkého fenyklu
1 ksvětší červené papriky
1 ksvětší červené cibule
fenyklová nať na ozdobu
Na zálivku:
7-8 lžicčerveného vinného octa
6 lžicolivového oleje
2 lžícetekutého medu
2 lžíceořechového oleje
špetka strouhané citronové kůry
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Připravíme si zálivku; v misce metličkou prošleháme med a vinný ocet, přidáme olivový i ořechový olej, špetku strouhané citronové kůry, sůl, mletý pepř a šleháme, až se všechny suroviny spojí a zálivka zhoustne
2. Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme tuhou vláknitou vrstvu a nakrájíme na 2 cm kousky
3. Oloupanou cibuli a omytou bulvu fenyklu podélně rozpůlíme a nakrájíme napříč na tenké plátky, očištěnou papriku nakrájíme na tenké proužky
4. Všechnu zeleninu smícháme v míse se scezenou cizrnou, zalijeme připravenou zálivkou, promícháme, ozdobíme mladou fenyklovou natí odkrojenou z bulvy a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy