REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krásně zbarvený svačinový salát plný chutí a vůní, skvělý také jako lehká večere nebo oběd, servírovaný jen tak, nebo spolu s opečenou bagetkou či toustem.


Ingredience:
300 g vařené čočky
50 gšunky
2 ksmenší rajčata
1 kszelená paprika
1 ksmenší cibule
1 ksvejce
2 lžícebalzamikového octa
2 lžíceolivového oleje,
pepř
sůl
lístky bazalky na ozdobu

Postup:

1. Uvařenou čočku propláchneme a necháme okapat (čočku si přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat, poté ji v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme)
2. Šunku nakrájíme na nudličky, cibuli na kroužky, papriku a rajče na kostičky, vejce nasekáme na drobno nožem
3. Připravené suroviny promícháme s čočkou, ochutíme balzamikovým octem, olivovým olejem, solí a pepřem
4. Nakonec salát ozdobíme lístky bazalky a necháme vychladit.

Doporučení:

Podáváme vychlazené, samotné, nebo s opečenou bagetkou či toustem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy