REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové krevety s grilovaným halloumi a tymiánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýr Halloumi vnese do menu závan Středomoří, protože jeho domovinou je Kypr. Sýr podle originální receptury vzniká směsí kozího a ovčího mléka, která je dochucena sušenými mátovými listy. Vyrábí se ve tvaru bloků a je uchováván v solném roztoku. Vyzkoušejte tento recept pro fajnšmekry na sýr halloumi s krevetami.


Ingredience:
500 gkrevet
225 gDodoni Halloumi
80 mlolivového oleje
40 mlouza
1/2 lžičkyčerstvého tymiánu
2 ksstroužky česneku
1 ksčervená paprika
1 ksžlutá paprika
1 kscibule
kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
celozrnné pečivo (4-5 plátků)
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:
  1. Umyjeme a nakrájíme papriky na proužky. Krevety necháme před úpravou okapat v cedníku.
  2. Na hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme cibulku doměkka, přibližně po dobu 2-3 minut. Poté přidáme roztlučený česnek a osmahneme, dokud česnek nepustí své aroma. Přidáme papriky, osolíme, opepříme a opékáme 5-6 minut do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme krevety, opět osolíme, opepříme a smažíme další 2-3 minuty.
  3. Směs přendáme do nahřáté kovové misky, aby zůstala teplá.
  4. Na rozpálený gril dáme na kostičky nakrájený sýr halloumi napíchnutý na špejli a pečeme ze dvou stran, aby sýr získal lehce zlatavou barvu.
  5. Do použité pánve od přípravy zeleniny přidáme ouzo počkáme na odpaření alkoholu, poté přidáme šťávu z citronu, citronovou kůru a tymián. Deglazováním získáme sós. Nakonec přidáme ugrilovaný sýr Dodoni Halloumi a mícháme pár minut, aby sýr převzal část chuti sósu.
  6. Krevety se zeleninou a sýr se sósem propojíme a podáváme s plátky pečiva. Plátky pečiva lehce nasáknou citronovým sósem.
Poznámka:

Recept k článku: 3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Podzimní variace z těch nejkvalitnějších tuzemských surovin

S významným výročím 17. listopadu jsme si připomněli doby, kdy kromě jiného nebylo snadné se dobře a zdravě stravovat, protože se jedlo, co bylo. V minulosti nebylo z čeho vařit, dnes seženeme prakticky cokoliv v jakoukoliv roční dobu. Už se ale naštěstí neřídíme jen „neomezenou“ nabídkou supermarketů a obchodů s potravinami a čím dál častěji dáváme na selský rozum. Pokud stejně jako my preferujete co nejkvalitnější tuzemské a lokální suroviny, pravděpodobně následujete především sezónu a svůj instinkt. Do čeho se pustit v listopadu?

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Křupavé hranolky McCain sledují nejnovější kulinární trendy

Kdo by je nemiloval? Křupavé, voňavé, zlatavé hranolky s vynikající chutí brambor. Řeč je o hranolkách značky McCain, která jako první přinesla na český trh mražené hranolky do trouby. A právě teď můžete ochutnat něco nového! Dvě křupavé novinky McCain připravené podle nejnovějších kulinárních trendů: široké hranolky Steakhouse Frites a hranolky s křupavou slupkou Bistro Style! Pro tu nejlepší chuť a výjimečný zážitek na talíři.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy