REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný sýr Halloumi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinádou potřený sýr halloumi ugrilovaný na roštu grilu, servírovaný nejlépe s opečeným pita chlebem.


Ingredience:
1 balenísýra halloumi
1 balenípita chleba
rajčata
lístky máty na ozdobu
Na potírání:
4 lžíceextra panenského olivového oleje
2 lžícecitronové šťávy
trochu oregana
pepř

Postup:

1. Na plátky nakrájený sýr potřeme marinádou připravenou z olivového oleje, citronové šťávy, oregana a pepře
2. Na dobře rozpáleném roštu grilu sýr grilujeme na každé straně 3–
4 minuty, až pěkně zezlátne
3. Grilovaný sýr obložíme rajčaty, ozdobíme snítky máty a ihned podáváme nejlépe s opečeným pita chlebem.

Doporučení:

Sýr můžeme rovněž opéci na pánvičce na olivovém oleji. Kdo má rád, do marinády může přidat i jeden prolisovaný stroužek česneku.

Poznámka:

Halloumi – Na Kypru na roštu pečený slaný ovčí sýr. Taví se při vyšších teplotách, proto snese bez problémů úpravu na grilu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy