REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronová omáčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po citrónu.


Ingredience:
150 mlsmetany ke šlehání
100 mlzeleninového vývaru
3 lžícemásla
2 ksšalotky
1 kschemicky neošetřeného citrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, citron opláchneme horkou vodou, otřeme a kůru nastrouháme na jemném struhadle
2. Na rozpuštěném másle osmahneme šalotku, přilijeme vývar a smetanu
3. Přimícháme citronovou kůru a při střední teplotě vaříme asi 5 minut do zhoustnutí
4. Omáčku osolíme, okořeníme pepřem a dochutíme citrónovou šťávou.

Doporučení:

Tato omáčka je skvělá k těstovinám, například k širokým nudlím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy