REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česká koprovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Někdo ji miluje, jiný moc nemusí, ale přesto tato tradiční česká teplá omáčka patří neodmyslitelně na náš stůl.


Ingredience:
cca 1000 mlmléka
1 kelímeksmetany ke šlehání
3 lžícehladké mouky
100 gmásla
svazek čerstvého kopru
bílý pepř
cukr
ocet
sůl
vejce natvrdo jako příloha, knedlík nebo brambory

Postup:

1. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou naředíme chladným mlékem cca 400 ml
2. Přidáme smetanu, osolíme, osladíme dle chuti, přidáme ocet a za občasného míchání na mírném plameni prováříme 20 minut, v průběhu vaření doléváme mléko
3. Nakonec přidáme na jemno nasekaný kopr, zamícháme, ale dále už nevaříme, výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká
4. Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy