REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chutney ze zelených rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutney se hodí ke grilovaným masům a sýrům. Chutná i s kozím sýrem nebo se sýry s bílou plísní na povrchu. Má pikantní, zvláštní kyselo-sladko-slanou chuť.


Ingredience:
3 hrnkyzelených rajčat
2 hrnkytřtinového cukru nebo 1,5 hrnku bílého cukru
4 lžícebalzamikového octa
2 lžícesoli
1 lžičkamuškátového oříšku
1 lžičkacitronové kůry
1 lžičkazázvoru
1 lžičkaskořice
1/4 lžičkytlučeného hřebíčku
1 kscitronu

Postup:

1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky cca 3×3 cmse solí řádně promícháme a uložíme na noc do lednice
2. Po 12 – 15 hodinách propláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme na čistou utěrku, kterou je usušíme
3. Do hrnce se silnějším dnem vložíme rajčata a tenké plátky oloupaného citronu, cukr a koření
4. Na mírném plameni za občasného míchání necháme bublat cca 40 minut
5. Několik kousků dáme stranou a pokrájíme nahrubo, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme na kaši
6. Poté dáme zpátky na plotnu, přidáme kousky rajčat a balsamicový ocet podle chuti
7. Vaříme zhruba 25 minut
8. Poté lijeme do dobře vymytých a suchých skleniček, otočíme vzhůru dnem a po vychladnutí skladujeme v temnu.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše. Inspirace vychází z knihy Kuchařka Nero Wolfa, autor Rex Stout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy