REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestový salát s krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z povařeného chřestu, špenátu, rukoly, grepu a opečených krevet, přelitý ochuceným dresinkem.


Ingredience:
250 gbílého chřestu
250 gzeleného chřestu
50 glistového špenátu
2 lžíceolivového oleje
12 ksoloupaných krevet
1 ksrůžkového grepu
1/2 kssvazku rukoly
voda
cukr
sůl
Na dresink:
1 lžičkabalsamikového octa
1 lžícemedu
200 mlčerveného vína
50 mlolivového oleje
špetka soli

Postup:

1. Chřest opláchneme, pokud jsou konce zaschlé, seřízneme od spodu o 1 cm, pak ho oloupeme od hlavičky dolů, nakrájíme šikmo na širší plátky, hlavičky necháme celé a krátce povaříme ve vroucí osolené vodě se špetkou cukru, pak zprudka zchladíme a necháme okapat
2. Z růžového grepu nejdříve okrájíme slupku jako z jablka, potom nad miskou postupně vykrajujeme mezi blankami jednotlivé dílky dužiny a šťávu z grepu svaříme společně s červeným vínem, medem, balsamikovým octem na řidší dresink
3. Špenát dobře omyjeme, nakrájíme ho na silné proužky, rozložíme na talíř a střídavě přidáme grepy, chřest, opláchnuté okapané lístky rukoly, nakonec na oleji opečené krevety
4. Na závěr hotový salát přelijeme dresinkem smíchaným s olivovým olejem a špetkou soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy