REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený zelený chřest v jarním salátu s nakrájenou šunkou, sýrem, rajčaty, kukuřicí, olivovým olejem, solí a pepřem.


Ingredience:
500 gzeleného chřestu
100 gsterilované kukuřice
100 guzeného sýru
100 gcherry rajčat
100 gšunky
2 lžíceolivové oleje
pepř
sůl

Postup:

1. Chřest ve spodní části oloupeme a nakrájíme na 2-3 cm špalíčky
2. Nakrájený chřest povaříme 3 minuty
3. Špičky chřestu vložíme do vařící vody 1 minutu před koncem, aby se nerozvařily
4. Vodu slijeme a necháme v sítku okapat a vychladnout
5. Okapaný chřest promícháme s nakrájenou šunkou, sýrem, rajčaty, kukuřicí
6. Ochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a necháme vychladit
7. Vychlazený salát podáváme samotný nebo s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy